Auto huren Alexandroupolis haven

Auto huren Alexandroupolis haven: een auto huren in Alexandroupolis haven is super eenvoudig. Je checkt online de beschikbaarheid van huurauto’s in Alexandroupolis haven en reserveert desgewenst de huurauto naar keuze. Vul je bestemming in en zie direct de huurmogelijkheden.

 

Direct je all-inclusive auto huren


 

Gratis Flexservice verlengd!

Met de unieke Flexservice kun je je boeking tot 4 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Nu gratis bij elke reservering tot en met 31 juli 2024. Reserveer vandaag nog en blijft flexibel tot het laatste moment.

Je huurt jouw huurauto in Alexandroupolis haven inclusief verzekeringen, onbeperkt aantal kilometers en zonder eigen risico. Wil je eerst meer weten? Lees dan waarom je bij ons een huurauto moet boeken.

Auto huren Alexandroupolis haven

Ga je op reis naar Alexandroupolis en zoek je een huurauto? Grote kans dat je met het vliegtuig gaat. Op de luchthaven (in de buurt) van Alexandroupolis haven en in de buurt van je hotel of appartement staan huurauto’s klaar en via de zoekmodule krijg je snel inzicht in de verschillende huurmogelijkheden. Je kan desgewenst ook direct reserveren. De huurauto in Alexandroupolis haven wordt gereserveerd met de zekerheid van Sunny Cars.

Hier zie je de mogelijkheden voor autohuur in Alexandroupolis haven en boek je eenvoudig en online je huurauto zodat deze bij aankomst in Alexandroupolis haven voor je klaar staat. Dat is wel zo makkelijk, zeker wanneer je net een vlucht achter de rug hebt en je snel naar je hotel of appartement wilt. Omdat je nu online reserveert kan je in alle rust de huurauto en extra’s uitzoeken en dat is wel zo’n prettig idee.

Je gaat optimaal verzekerd de weg op en huurt all-inclusive. Er zijn geen verborgen kosten, er is geen gedoe ter plaatse, en je kan wél zorgeloos rondrijden met 24/7 persoonlijke ondersteuning. Je huurt je huurauto vooraf en bespaart op de autohuurprijs.

Auto huren Alexandroupolis haven

Auto huren Alexandroupolis haven – specials

Heb je speciale wensen? Via autohuren.info en Sunny Cars is veel mogelijk! Wil je een cabrio huren? Geen probleem! Of een auto huren zonder creditcard? Wij geven je de huurmogelijkheden …

We hebben ook diverse tips voor je op een rijtje gezet van waaraan je moet denken bij autohuur in Alexandroupolis haven.

Auto huren Alexandroupolis haven – tips

Hier vind je handige tips voor autohuur in Alexandroupolis haven van onze partner Sunny Cars:

 • Haal de auto op bij de verhuurder die op de voucher staat.
 • Houd er rekening mee dat een creditcard op veel bestemmingen verplicht is om de waarborg te voldoen. Het komt steeds vaker voor dat de pincode vereist is, zorg ervoor dat je de pincode weet. De creditcard wordt meestal daadwerkelijk belast, niet alleen geautoriseerd.
 • Je autohuur is all-in. Dus je hoeft géén extra verzekeringen af te sluiten. Houdt de verhuurder voet bij stuk dat je nog extra verzekeringen moet afsluiten en kun je geen nee zeggen: bel Sunny Cars!
 • Inleveren buiten openingstijden is vaak mogelijk via een drop off box.

Auto huren Alexandroupolis haven – verkeersregels

Hieronder volgt een aantal belangrijke verkeersregels in Griekenland, zodat jij veilig met je huurauto op pad gaat:

 • Alcohol Het maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5, net als in Nederland en België.
 • Bellen in de auto Zit je achter het stuur? Dan mag telefoneren alleen handsfree!
 • Voorrang Verkeer van rechts heeft altijd voorrang, behalve op voorrangswegen. Het verkeer op een rotonde heeft voorrang op de voertuigen die de rotonde op willen gaan. Het openbaar vervoer heeft voorrang op andere voertuigen. Op bergwegen en andere hellende wegen heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Eventueel moet het dalende voertuig stoppen/ terugrijden, tenzij het stijgende verkeer makkelijk kan uitwijken. Om praktische redenen hebben in de praktijk zware voertuigen zoals bussen voorrang op lichtere voertuigen. De Griekse wegen hebben vaak brede vluchtstroken. Het is gebruikelijk dat je daarheen (veilig!) uitwijkt als er een haastige (Griekse) automobilist wil passeren.
 • Maximumsnelheid Binnen de bebouwde kom: 50 km/uur. Op tweebaanswegen: 90 km/uur. Autowegen: 110 km/u. Snelwegen: 120 km/u.
 • Parkeren Parkeer je in Athene waar het niet mag, dan wordt je nummerbord verwijderd. Je krijgt deze terug na betaling van een boete. Parkeerverboden gelden: binnen 3 meter
  van een wateraansluiting voor de brandweer, 5 meter van een kruispunt en 14 meter van een bushalte. Als er weinig straatverlichting is, moeten auto’s ’s nachts verlicht zijn.
  In Griekenland kun je geen Nederlandse parkeerschijf gebruiken.
 • Veiligheidsgordels Die moeten jij en je passagiers verplicht gebruiken, zowel voorin als op de achterbank. Kinderen jonger dan 10 jaar mogen niet voorin zitten. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen alleen in een speciale kinderstoel op de achterbank worden vervoerd.
 • Verkeerslichten Branden het groene en oranje licht tegelijkertijd, maak dan aanstalten om te stoppen.
 • Toeteren op bergwegen Op bergwegen is het verplicht te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten. Grieken toeteren snel en vaak. Dit is gebruikelijk in Griekenland, dus het hoeft niet per se te betekenen dat je iets fout doet. Goed om te weten!
 • Tol De E55, E65, E75 en E94 zijn tolwegen. De tarieven verschillen en moet je contant betalen.

Autoverhuur Alexandroupolis haven

Indien je je huurauto in Alexandroupolis haven vooraf online via autohuren.info reserveert dan weet je waar je aan toe bent. Je maakt je reservering in je eigen taal, en dat is wel zo makkelijk bij autohuur in een land waar je de taal wellicht minder machtig bent. Ook heb je zo de tijd om je reservering rustig in je eigen tempo te doen. Het is eenvoudig om op een later moment wijzigingen in de reservering aan te brengen.

Je kan 24 uur per dag contact opnemen en alles in het Nederlands regelen, mocht dat nodig zijn. Voor noodgevallen is er 24 uur per dag Nederlandstalige hulp bereikbaar op +31 23 5699 690.

auto-huren

Auto huren Alexandroupolis haven – reserveer op tijd!

In verband met de alsmaar toenemende populariteit van autohuur kunnen de huurauto’s op topdagen bij sommige verhuurders allemaal verhuurd zijn. Daarom wordt (vooral) tijdens het hoogseizoen aangeraden om ruim van te voren een huurauto in Alexandroupolis haven te reserveren.

Auto huren Alexandroupolis haven – vakantie

Vakantie vieren in Alexandroupolis … het klinkt heerlijk en het is er heerlijk. Aangekomen op je bestemming staat je huurauto voor je klaar.

Reserveer nu je huurauto in Alexandroupolis haven. Je hebt dan een ruime keuze uit verschillende modellen huurauto’s: klein en compact, cross-over, of juist een station wagen voor het hele gezin. Met het servicepakket breng je je huurauto in Alexandroupolis haven helemaal op maat zodat hij aan al jouw wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan een tweede bestuurder. Vul je gegevens in en bekijk de mogelijkheden.

Je kan een auto huren voor de gehele vakantie of voor enkele dagen. Op het vliegveld (in de buurt) van Alexandroupolis haven of in de buurt van je hotel.

 Auto huren Alexandroupolis haven

Auto huren Alexandroupolis haven – Griekenland

Griekenland is één van de meest bezochte landen van Europa. Op het vasteland van Griekenland vind je tal van archeologische vindplaatsen. Naast Griekse oudheden staat Griekenland bij veel reizigers bekend om haar heerlijke strandvakanties.

Auto huren Alexandroupolis haven – Griekenland Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland. In Athene bezoek je de eeuwenoude Acropolis, slenter je over de Plaka op zoek naar een kop Griekse koffie en breng je een bezoek aan de toeristische markt in Monesteraki. Je rijdt met je huurauto naar de Peloponnesos en je bezoekt beroemde bezienswaardigheden als Delphi, Mistras en het kanaal van Korinthe.

Auto huren Alexandroupolis haven – de Griekse oudheid

De klassieke ruïnes, dateren uit de 5e en 4e eeuw v.C., liggen in het zuiden, rondom Athene en aan de kusten van Attica en de Peloponnesos. Overblijfselen uit de Macedonische periode worden in het noordoosten aangetroffen, en Byzantijnse kloosters en kerken staan over het hele vasteland verspreid. In de monnikenrepubliek Athos in het noorden van Griekenland vind je zo’n 20 kloosters.

Auto huren Alexandroupolis haven

Enkele van de voornaamst overblijfselen uit de Griekse oudheid zijn:

 • Meteora De eerste middeleeuwse kloosters van Griekenland, indrukwekkend gelegen op hoge en lastig bereikbare rotsformaties van zandsteen.
 • Delphi De ruïnes van een religieus complex en een theater, gelegen op de berg Parnassos. Ook bekend van Orakel van Delphi.
 • Olympia In het antieke Olympia werd de voorloper van de hedendaagse Olympische spelen gehouden. Het complex bestaat uit ruïnes van tempels en sportcomplexen, en de tempel van Hera is het best bewaard gebleven.
 • Mystrás Eén van de best bewaard gebleven Byzantijnse complexen in Griekenland, waar ook de Agía Sofia kerk deel van uit maakt.
 • Osios Loúkas Het klooster ligt in een fraaie boomgaard en het achthoekige ontwerp van de koepel is veel nagebouwd. Binnen vind je mozaïeken op gouden ondergrond.
 • Korinthe Was de hoofdstad van de Romeinse provincie Achaia. Rijkversierde zuilen illustreren de elegantie waar Korinthe bekend om stond. Hogerop ligt ook het kasteel van Korinthe.
 • Mycene Vindt haar oorsprong in het jaar 1550 v.C. en staat onder meer bekend om de Leeuwenpoort, die de toegang tot de citadel verschafte.
 • Epidauros Een goed bewaard gebleven en prachtig theater met een doorsnede van 114 meter en 36 (blok) trappen. Tevens een centrum gewijd aan de god van de geneeskunde

Omdat de overblijfselen uit de Griekse oudheid verspreid over het land liggen, raden wij aan om deze ook verspreid over meerdere vakanties in Griekenland te bezoeken. Een huurauto is hiervoor het meest aangewezen vervoermiddel. Je kan op die manier bijvoorbeeld een week besteden om de oudheden in een bepaalde regio in Griekenland te bezoeken, in combinatie met een weekje strand.

Auto huren Alexandroupolis haven

Auto huren Alexandroupolis haven – strandvakantie Griekenland

Griekenland telt duizenden eilanden en daarvan zijn er rond de honderd permanent bewoond. De eilanden zijn geografisch verdeeld over een aantal groepen. De centraal gelegen Cycladen in de Egeïsche zee, de Dodekanesos dicht bij de Turkse kust, en de Sporaden in het westen. De Ionische eilanden, met Zakynthos en Corfu liggen in het noordwesten en Kreta in het zuiden van Griekenland. Op de meeste eilanden komen zonaanbidders volledig aan hun trekken.

Enkele van de meest bekende Griekse eilanden voor zonaanbidders en strandvakanties zijn:

 • Corfu Het groene eiland Corfu maakt deel uit van de Ionische eilanden en wordt tijdens de zomermaanden druk bezocht. Corfu-stad omvat een doolhof van steegjes en twee Venetiaanse forten. Ook Lefkas, Keffalonia en Zakynthos behoren tot de Ionische eilanden, en je vindt er prachtige zandstranden, kleurrijke dorpjes, en waterschildpadden.
 • Aígina Onderdeel van de Argo Saronische eilanden en dichtbij Athene. Je vindt er een imposante en goed bewaard gebleven tempel, een rijke historie, en een weelderig begroeid landschap met dennenbossen en beschutte baaien. Andere eilanden die tot deze groep behoren zijn Póros, Ydra en Spétses.
 • Skiáthos en Skópelos De eilanden worden vaak samen genoemd en staan onder andere bekend om de filmopnamen van Mama Mia. In de jaren zestig en zeventig kwamen de rijken der aarde met hun luxe jachten in grote getalen naar de stranden van Skiáthos. Tegenwoordig is het er wat minder exclusief en verheugen de eilanden zich op veel toeristen. Ook Skyros behoort tot de Sporaden eilanden.
 • Lesbos Het eiland Lesbos behoort tot de Nooroostelijke Egeïsche eilanden, waar ook Chios, Limnos, Thásos, en Sámos deel van uit maken. Thásos is befaamd om haar stranden en oude ruïnes, Limnos biedt pittoreske dorpen en stranden dicht bij de hoofdstad. Lesbos met haar olijfgaarden is uitgestrekt met afwisselende natuur. ‘s Zomers gaan er vele vakantievluchten van en naar deze eilandengroep, die gelegen is nabij de Turkse kust.
 • Karpathos De Dodekanesos strekken zich uit van Patmos in het noorden tot Rhodos in het zuiden. Ook de bekende eilanden Karpathos en Kos maken deel uit van deze groep. Je viert er heerlijke strandvakanties en geniet er van de vele zonuren en watersportmogelijkheden. Natuurlijk is ook hier weer cultuur te vinden, zoals het Asklepieion op Kos en de ommuurde stad Rhodos.
 • Santorini Het fotogenieke Santorini behoort tot de Cycladen. De Cycladen staan vooral bekend om hun stranden en dorpen op de toppen van de rotsen. De toeristische stranden van Mykonos en Ios worden druk bezocht en ook de wat meer afgelegen eilanden Milos en Amorgos kunnen bogen op mooie stranden. In de lente is het wat minder druk op de Cycladen en zijn ze op hun mooist wanneer de bloemen in bloei staan. Ios, Paros, Naxos en Mykonos trekken veel toeristen met hun uitbundige nachtleven. Op Sikinos en Sifnos zijn ook heerlijke stranden te vinden en is het een stukje rustiger. Cultuurliefhebbers brengen een bezoek aan de resten van de klassieke stad op het eilandje Delos.
 • Kreta Misschien wel hét eiland voor Nederlanders met een ticket naar de Griekse zon: Kreta. Hier bevinden zich de bekende badplaatsen Chania, Heraklion, Rethymnon, Chersonissos, en Malia. Zon verzekerd!

Op alle Griekse eilanden zijn huurauto’s aanwezig en het is aan te bevelen om, vooral in het hoogseizoen, vooraf je huurauto te reserveren zodat je zeker weet dat deze voor de gewenste huurperiode beschikbaar is.

Hier vind je meer inspiratie voor je vakantie in Griekenland.

Auto huren Alexandroupolis haven

Auto huren Alexandroupolis haven – het klimaat in Griekenland

Het klimaat van het vaste land varieert sterk tussen het laagland aan de kust en het bergachtige binnenland. In de bergen in West-Griekenland en de Peloponnesos sneeuwt het ’s winters, in de herfst en in de lente valt er regen en het gebied kent warme zomers.

Het klimaat aan de Ionische kust is milder en vochtiger. In Noord-Griekenland is de neerslag meer over het jaar verspreid, terwijl de Egeïsche zee de temperaturen aan de kust zomers iets aangenamer maakt.

Rond Athene is het ’s zomers heet en vriest het ’s winters zelden, maar de kans op neerslag is dan het grootst.

De temperaturen in de zomermaanden liggen rond de 36 tot 40 graden, in oktober afnemend naar 28 tot 33 graden.

De Griekse eilanden hebben over het algemeen droge zomers en zachte maar regenachtige winters. Op de Dodekanesos, de Cycladen, en de kust van Kreta waait tussen juni en september een droge noordenwind die in de hitte voor verkoeling zorgt (de meltémi).

Autohuren.info: de nummer één voor autohuur in Alexandroupolis haven!

Auto huren Alexandroupolis haven: gemak
– Gereserveerd op de luchthaven of in Alexandroupolis zelf
– Staat bij aankomst voor je klaar
– Snel naar Alexandroupolis

Auto huren Alexandroupolis haven: optimaal verzekerd
– Terugbetaling eigen risico
– Dekking glas-banden-bodem-dakschades
– Schadeverzekering (CDW)
– Diefstalverzekering (TP)
– Extra WA dekking

Auto huren Alexandroupolis haven: all-inclusive
– Terugbetaling eigen risico
– Ongelimiteerde kilometers
– Geen boekingskosten
– 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Auto huren Alexandroupolis haven: upgrades en meer …
– Flexservice
– Premium pakket
– Express service
– Standaard 14 dagen “in optie”

Autohuur Griekenland

Afissos
Aghios Nicolaos
Agia Fotini Neochori
Agios Kirikos
Agios Kirikos haven
Alexandroupolis
Alexandroupolis haven
Alexandroupolis luchthaven
Alonissos
Alonnisos
Argassi
Argostoli
Arkasa
Athene
Athene luchthaven
Chalkidiki Kassandra
Chalkidiki Sithona
Chania
Chania luchthaven
Chaniotis
Chersonissos
Chios
Chios city
Chios haven
Chios luchthaven
Corfu
Corfu haven
Corfu luchthaven
Ermoupoli
Griekenland
Heraklion
Heraklion luchthaven
Igoumenitsa
Igoumenitsa haven
Ikaria
Ikaria luchthaven
Ioannina
Ioannina luchthaven
Ios
Ios eiland
Ios harbour
Ios haven
Kalamata
Kalamata luchthaven
Karnagio
Karpathos
Karpathos haven
Karpathos luchthaven
Kato Stalos
Kavala
Kavala haven
Kavala luchthaven
Kefalonia
Kefalonia haven
Kefalonia luchthaven
Korfoe
Kos
Kos haven
Kos luchthaven
Kos stad
Kremasti
Kreta
Kythira
Kythira haven
Kythira luchthaven
Kythira stad
Laganas
Larissa
Lassi
Lefkas
Lefkas haven
Lesbos
Lesbos luchthaven
Limnos
Limnos eiland
Limnos haven
Limnos luchthaven
Loutraki
Mastichari
Melos
Melos haven
Melos luchthaven
Messaria
Milatos
Mykonos
Mykonos haven
Mykonos luchthaven
Mykonos stad
Mytilini
Mytilini haven
Naoussa
Naxos
Naxos haven
Naxos luchthaven
Naxos stad
Nydri
Parga
Paros
Paros haven
Paros luchthaven
Patras
Patras haven
Patras luchthaven
Pelion
Pigadia
Pireaus haven
Preveza
Preveza Lefkas luchthaven
Psalidi
Pylos
Pythagorion
Rethymnon
Rhodos
Rhodos haven
Rhodos luchthaven
Rhodos stad
Rondreis Griekenland
Samos
Samos City
Samos haven
Samos luchthaven
Santorini
Santorini haven
Santorini luchthaven
Santorini stad
Sifnos
Sitia luchthaven
Sivota
Skiathos
Skiathos haven
Skiathos luchthaven
Skiathos stad
Skopelos
Skopelos stad
Syros
Syros luchthaven
Syros stad
Talanta
Thassos
Thassos haven
Thassos stad
Thessaloniki
Thessaloniki haven
Thessaloniki luchthaven
Vassiliki
Vathy
Vatopedi
Volos haven
Volos luchthaven
Zakynthos
Zakynthos luchthaven
Zakynthos stad

auto-huren

Zorgeloos een auto huren