Auto huren Denemarken

Auto huren Denemarken

Auto huren Denemarken? Wacht niet te lang en huur je huurauto Denemarken vooraf online. Vul het bovenstaande formulier in en kies je favoriete huuarauto in Denemarken uit!

auto huren Denemarken

Top 5 Bezienswaardigheden Denemarken

Bezienswaardigheden Denemarken? Waar moeten we beginnen? Hierbij enkele bezienswaardigheden in Denemarken die een bezoek zeker waard zijn.

1. Ribe
Ribe is de oudste stad van Scandinavië. Rive is inmiddels meer dan 2700 jaar oud. Wandel door de historische binnenstad, bezoek het Vikingmuseum en breng een bezoek aan het op twee kilometer van Ribe gelegen Vikingecenter. In dit openluchtmuseum kun je zien hoe de Vikingen vroeger leefden, speelden en werkten.
   
2. Møns Klint
Op het eiland Møn is aan de oostkant een aantal indrukwekkende klippen ter vinden met de naam Møns Klint. De krijtrotsen lijken dreigend omhoog te komen uit de Oostzee en het hoogste punt ligt maar liefst 143 meter boven de zeespiegel. Bijzonder mooi is het uitzicht vanaf de rots Dronningestolen. Vanaf een hoogte van bijna 130 meter kun je bij helder weer Zweden zien liggen.

3. Hans Christian Andersen
De wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is geboren in Odense op het eiland Funen. Hier kun je zijn geboortehuis en het H.C. Andersen Museum bezoeken. In Kopenhagen kun je onder andere de Kleine Zeemeermin zien, het befaamde beeld op een rots in de haven van Kopenhagen.

4. Kasteel Egeskov
Denemarken telt een flink aantal te bezoeken kastelen. Het ene is nog indrukwekkender dan het anderekasteel. Het meestbezochte kasteel van Denemarken is Kasteel Egeskov, een bijna vijfhonderd jaar bouwwerk dat ommuurd is door ongeveer driehonderd heggen.
   
5. Den Gamble By
In Århus staat het openluchtmuseum Den Gamble By waar je je terug in de tijd waant. Bezoek de 75 historische huizen die vanuit heel Denemarken naar dit museum overgebracht zijn.

Bekijk ook Wikipedia over Denemarken.

Autoverhuur locaties Denemarken
Kopenhagen