Auto huren Ierland

Auto huren Ierland

Auto huren Ierland? Dat doe je vooraf bij autohuren.info. Vul het bovenstaande formulier in en kies je favoriete huurauto in Ierland uit!

auto huren ierland

Top 5 Bezienswaardigheden Ierland

Bezienswaardigheden Ierland? Waar moeten we beginnen? Hierbij enkele bezienswaardigheden in Ierland die je niet mag missen.

1. Dublin
Dublin is de hoofdstand van Ierland en ligt aan de oostkust. Dublin en omgeving herbergt meer dan 1 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Ierland is. De topattracties van de stad zijn het Dublin Castle en het Guinness Storehouse museum in de brouwerij in St. James’ Gate.

2. Leinster
Leinster is een van de 4 oorspronkelijke provincies van Ierland. Leinster ligt in het oosten van het land en de provincie omvat de graafschappen Dublin, Meath en Westmeath, Louth, Kilkenny, Kildare, Laois, Offaly Wicklow, Carlow, Wexford en Longford.

3. Cork
Cork is na hoofdstad Dublin de grootste stad van Ierland. Het is ook de hoofdstad van het gelijknamige graafschap in de provincie Munster in het zuiden. Cork is een zeer oude stad, met stadsrechten die teruggaan tot de dertiende eeuw. Cork herbergt twee grote kathedralen: St. Mary’s Cathedral en St. Finbar’s Cathedral.

4. Cliffs of Moher
De Cliffs of Moher zijn kliffen aan de zuidwestkust van Ierland die loodrecht uit de zee omhoog steken. De hoogte van de kliffen liggen tussen 120 meter en maar liefst 210 meter. Als Als je op de kliffen staat heb je een geweldig uitzicht over Ierland en over de Araneilanden als het helder is.

5. Limerick
Limerick is een stad met ongeveer 95.000 inwoners in het zuidwesten. De stad is het historische centrum van de regio en vervult tevens bepaalde regionale functies. Het dertiende eeuwse King John’s Castle, het Hunt Museum, de St. Mary’s Cathedral en Park Canal zijn een bezoek meer dan waard.

Meer lezen over Ierland? Wikipedia Ierland

Autoverhuur locaties Ierland

Dublin