Auto huren Schotland

auto-huren-stappen
Auto huren Schotland? Via Autohuren.info huur je een auto op luchthavens in Schotland en in de meeste grote en middelgrote Schotse steden. Je gaat optimaal verzekerd de weg op en huurt all-inclusive. Geen verborgen kosten, geen gedoe ter plaatse, en wél zorgeloos rondrijden en 24/7 persoonlijke ondersteuning. Je huurt je huurauto vooraf en bespaart op de autohuurprijs.

Vul hieronder de naam in van de bestemming of luchthaven waar je je huurauto wil reserveren en check de beschikbaarheid. Je regelt alles vooraf, eenvoudig en online. Autohuren.info reserveert de huurauto bij Sunnycars en jij weet daarom precies waar je aan toe bent.

auto huren schotland

Top 5 Bezienswaardigheden Schotland

Bezienswaardigheden Schotland? Die zijn er genoeg, als je door de mist heen kunt kijken. Hierbij vijf bezienswaardigheden in Schotland die je niet mag missen.

1. Ben Nevis

‘Ben Nevis’ is de hoogste berg van Schotland en tevens van heel Groot-Brittannië. Ben Nevis is 1344 meter hoog en heel lang geleden was Ben Nevis een vulkaan. De platte top van de Ben Nevis verraadt nog steeds zijn oude afkomst.

2. Loch Ness

Loch Ness is natuurlijk het beroemdste meer van Schotland. Loch Ness ligt in het midden van Schotland, dichtbij de stad Inverness. Het meer is het op één na grootste en het diepste meer van Schotland, na Loch Lomond. Het diepste punt ligt op 230 meter en dat is waarschijnlijk ook de woonplaats van Nessie. Loch Ness is in totaal 37km lang.

3. National Galleries of Scotland

De National Galleries of Scotland is een samenwerking tussen vijf verschillende musea in Edingburgh op drie verschillende plekken. De musea National Gallery of Scotland, de Royal Scottish Academy, de Dean Gallery, de Scottish National Gallery of Modern Art en de Scottish National Portrait Gallery behoren tot de National Galleries of Scotland.

4. Edinburgh Castle

Hoog boven de stad Edinburgh staat hét kasteel van de stad Edinburgh Castle. Het kasteel is gebouwd op de Castle Rock. Castle Rock is een vulkanische berg die al ver voor de jaartelling bewoond werd. Het kasteel dat er nu staat is in de elfde eeuw na Christus gebouwd. In deze periode droeg het kasteel de bijnaam ‘Castle of Maidens’. Sinds de bouw was Edinburgh Castle de verblijfplaats van Schotse Koninklijke familie. Sinds de twaalfde eeuw zetelt ook het Schotse parlement in Edinburgh Castle.

5. Elgin Cathedral

Elgin Cathedral is een ruïne van een dertiende eeuwse kathedraal. Het was vroeger één van de belangrijkste religieuze bouwwerken in Schotland. De kathedraal droeg de bijnaam ‘Latern of the North’. De huidige ruïne wasgebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw. Na de reformatie verdween de macht van de Paus in Schotland en kwam de kerk snel tot verval. Het gebouw is tegenwoordig eigendom van de Britse Kroon. Deze hebben de overgebleven delen gestabiliseerd zodat de ruïne bezocht kan worden.

Bekijk ook eens Wikipedia Schotland.

Kerst in Schotland

The dundee cake is een typisch Schots dessert en een feestje op tafel tijdens de Kerst! Zoet, knapperig en nootachtig, precies waar de Schotten van houden! Dit eten ze gelukkig niet alleen met kerst, maar ook de rest van het jaar bij de thee. Ga jij de dundee cake proeven in Schotland?

Auto huren Schotland

Auto huren Schotland? Dat kan bij autohuren.info. Vul het onderstaande formulier in en kies je favoriete huurauto in Schotland uit!