Auto huren Tsjechië

Een auto huren Tsjechië voor een vakantie of stedentrip is zo geregeld. Bij veel reizigers zal een bezoek aan het oude Praag op het programma staan. Daarnaast reis je door Zuid Bohemen met historische stadjes, bedevaartsoorden en natuur. In steden als Pilsen en Ceske Budejovice zie de oude praal en glorie van vroegere tijden. Breng een bezoek aan het middeleeuwse stadje Český Krumlov, ga skiën in het Reuzengebergte en zwem in het Lipnomeer. Kortom: veel variatie in het veelzijdige Tsjechië.

 

Direct je all-inclusive auto huren


 

Gratis Flexservice verlengd!

Met de unieke Flexservice kun je je boeking tot 4 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Nu gratis bij elke reservering tot en met 31 juli 2024. Reserveer vandaag nog en blijft flexibel tot het laatste moment.

auto huren tsjechië

Bezienswaardigheden Tsjechië

Hieronder onze Top 5 voor Tsjechië:

1. Praag
Praag, de hoofdstad van Tsjechie. Het prachtige oude centrum heeft veel weg van een sprookje; een gevoel dat in de avond nog sterker wordt wanneer de pleinen en torens prachtig worden verlicht. De Astronomische klok, de Karelsbrug, het oude plein en de Opera, en aan de overkant van de Moldau het Praags Kasteel dat majestueus over de stad uitkijkt: Praag is geweldig!

2. Lipnomeer
Een heerlijk meer om even bij te komen tijdens je vakantie, gelegen nabij de Oostenrijk-Duitse grens. Zeilen en zwemmen met rondom groen heuvels.

3. Česke Budějovice
Pracht en praal op de pleinen en gebouwen van deze oude stad. Tevens bekend van de Tsjechische Budweiser Budvar bierbrouwerij.

4. Kastelen en burchten
Tsjechië kent vele kastelen en burchten, de één nog mooier dan de ander. Bekende kastelen zijn Karlstejn, de Praagse Burcht, Frydlant en Pernstejn.

5. Rondreis Tsjechië
Onze tip nummer 5: een rondreis Tsjechië. Tsjechië biedt stadjes en steden, natuurparken met bergen en meren, kastelen, en natuurlijk bierbrouwerijen als Budweiser Budvar en Pilsner Urquell. Het Reuzengebergte langs de grens met Polen leent zich uitstekend voor lange wandelingen en in de winter kan hier worden geskied. Combineer de verschillende bezienswaardigheden tijdens een rondreis Tsjechië.

Bekijk ook Wikipedia met meer informatie over Tsjechië.