Auto huren Zuid-Afrika

auto-huren-zonvakantie-stappen
Auto huren Zuid-Afrika? Via Autohuren.info huur je een auto in Zuid-Afrika. Je gaat optimaal verzekerd de weg op en huurt all-inclusive. Geen verborgen kosten, geen gedoe ter plaatse, en wél zorgeloos rondrijden en 24/7 persoonlijke ondersteuning. Je huurt je huurauto Zuid-Afrika vooraf en bespaart op de autohuurprijs.

Auto huren Zuid-Afrika? Vul het onderstaande formulier in en kies je favoriete huuarauto voor in Zuid-Afrika uit!

Top 6 Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Er zijn bezienswaardigheden genoeg in Zuid-Afrika! Waar moeten we beginnen? Hierbij enkele bezienswaardigheden in Zuid-Afrika die een bezoek meer dan waard zijn en waar je huurauto in Zuid-Afrika goed van pas komt.

Auto huren Zuid-afrika

1. Tafelberg

De bijzonderste berg van Zuid-Afrika is de Tafelberg. Het platte deel bovenop zorgt ervoor dat je direct de berg herkent. De berg links is ‘Devil’s Peak’ en de berg rechts heet Lions Head’. Het hoogste punt van de eeuwenoude Tafelberg ligt op ongeveer 1100 meter. Het is dan ook een uitdaging om de berg te beklimmen. Maar omhoog met de kabelbaan kan ook …

De Lion’s Head Mountain (de leeuwenkop) is ook voor de minder goed geoefende wandelaar goed te beklimmen. En het na het beklimmen van de leeuwenkop krijg je een fantastische beloning: het uitzicht op Kaapstad, Robbeneiland en de Atlantische Oceaan maakt de wandeling naar de top méér dan waard!

Tip: ga extra vroeg of extra laat op pad en maak de wandeling bij zonsopgang of zonsondergang; eentje voor op je bucketlist!

2. Kaapstad

Misschien wel de meest bruisende stad van Zuid-Afrika is Kaapstad (Cape Town). Al tijdens tijd van de VOC werd Kaapstad regelmatig aangedaan om te bevoorraden en bij te komen van lange reizen. Het zeventiende eeuwse ‘Kasteel de Goede Hoop’ is hier een mooi overblijfsel van. Nog altijd wordt Kaapstad veelvuldig bezocht. Toeristen doen Kaapstad aan voor de vele historische bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten, de beroemde Tafelberg en Kasteel de Goede Hoop.

3. Apartheid Museum

In 2001 werden het Apartheid Museum geopend in Johannesburg. Zuid-Afrika wil hiermee het verhaal vertellen over de apartheid, Nelson Mandela en alles dat hiermee samen ging. De collectie van het museum is samengesteld door filmmakers, historicus, fotografen en ontwerpers.

4. Kaap de Goede Hoop

In 1488 stapte de eerste Europeaan aan wal op het zuidelijkste puntje van Afrika, Kaap de Goede Hoop. Technisch gezien komt deze eer toe aan Kaap Agulhas. Ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias ontdekte de kaap die hij destijds de naam ‘Cabo das Tromentas’ (Stormkaap) gaf. Doordat de kaap veelvuldig werd gepasseerd op de weg naar Indië, werd de naam later veranderd in Kaap de Goede Hoop.

5. Cango Grotten

Het Zuid-Afrikaanse grottenstelsel, dichtbij de plaats Oudtshoorn, is een echte bezienswaardigheid. De kamers van de Cango grotten dienden ooit als schuilplaats voor de bosjesmannen. De wandtekeningen zijn een verwijzing naar dit deel van de geschiedenis. Daarnaast zijn er in de Cango grotten prachtig gevormde stalactieten en stalagmieten te bewonderen.

6. Krugerpark Safari

Misschien toch wel dé topper van Zuid-Afrika, en het reisdoel van menig bezoeker: de safari! Tijdens een safari kom je oog in oog te staan met Afrika’s beroemdste inwoners: de Big Five. De vijf grootste dieren van de Afrikaanse savannes; de leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en de buffel. Deze dieren in het écht zien is een ervaring die je nooit meer vergeet. Het Krugerpark is één van Zuid-Afrika’s meest populaire attracties en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Safari’s worden aangeboden per huurauto, per bus en te voet. Naast het Krugerpark kun je kiezen uit nog 20 wildparken!

Bekijk ook Wikipedia over Zuid-Afrika.

Autoverhuur locatie Zuid-Afrika Kaapstad

Auto huren Zuid-Afrika: gemak

– Gereserveerd op de luchthaven
– Staat bij aankomst voor je klaar
– Snel naar je Zonvakantiebestemming

Auto huren Zuid-Afrika: optimaal verzekerd
– Terugbetaling eigen risico
– Dekking glas-banden-bodem-dakschades
– Schadeverzekering (CDW)
– Diefstalverzekering (TP)
– Extra WA dekking

Auto huren Zuid-Afrika: all-inclusive
– Terugbetaling eigen risico
– Ongelimiteerde kilometers
– Geen boekingskosten
– 24/7 Nederlandstalig noodnummer